e
Banner

Etiketler: utku ayyarkin



Aras Kargo’dan 1 Milyar TL yatırım



Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo firması Aras Kargo, sektörde yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Aras Kargo’daki hisse oranını yüzde 80’e çıkartan Austrian Post’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Georg Pölzl, Aras Kargo dağıtım altyapısına 1 milyar TL yatırım yapılacağının müjdesini verdi.  Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras, Türkiye’de kargo sektörünün büyüme ivmesi kazandığını ifade ederek, “Transfer merkezlerimize yaptığımız yatırımlar, sektörün büyüme potansiyeline inancımızın bir göstergesidir” dedi. Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın ise ilk 9 ayda işlem hacminin yüzde 65’e yakın büyüdüğünü, yıl sonu itibari ile de gelirlerinin 2 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşeceğini kaydetti.




Aras Kargo’dan transfer merkezi yatırım atağı


Yayın: 13-01-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo firması Aras Kargo, pandemi sürecinden önce başlattığı teknolojik dönüşüm ve altyapı yatırımlarına hız verdi. IT altyapısı ve operasyonel düzenlemelere son 2 yılda toplamda 300 milyon TL’ye yakın yatırım yapan Aras Kargo; 2020’de Ankara Transfer Merkezi’nin teknolojik dönüşümünü tamamladı. Ankara ile birlikte toplam 8 transfer merkezini dönüştüren şirket, saatlik işleme kapasitesindeki 3 katlık artış ile sektörün en iyisi konumuna geldi.




Aras Kargo e-ticaretin yoğun kampanya sezonuna hazır


Yayın: 03-11-2021
Kategori: Kargo

Son yıllarda şube ve transfer merkezlerinde dijitalleşme yatırımlarına odaklanan Aras Kargo, değişen tüketici alışkanlıklarıyla birlikte gönderi paketlerinin küçülmesiyle, küçük hacimli paketleri ayrıştıran sorter sistemi yatırımlarına hız verdi. Toplam küçük hacimli paket ayrıştırıcı sayısını 15’e çıkaran şirket, saatlik paket işleme kapasitesinde 300 bine yaklaştı. Daha önce online alışverişin yoğun döneminde günlük 2 milyonun üzerinde adrese uğrayarak rekor seviyeye ulaşan Aras Kargo, yaptığı yeni yatırımlarla günlük 3 milyon adrese uğrayabilecek.




‘Yılın En İtibarlı Kargo Şirketi’ üçüncü kez Aras Kargo oldu


Yayın: 20-01-2023
Kategori: Kargo

Aras Kargo, bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde “Kargo” sektöründe birinci oldu ve bir kez daha 'Yılın En İtibarlı Markası’ seçildi.